Kontakta Oss 

*Namn

* E-post 
 *Meddelande

 
* obligatoriska!

Historia


När du beträder Mälardrottningens landgång går du kanske i samma fotspår som dåtidens största filmstjärnor, politiker och kungligheter. Mälardrottningens händelserika historia börjar 1924 när hon byggdes för Mr C.K.G Billings från New York. Då hett hon "Vanadis" och var Mr C.K.G Billings yacht nummer 2 och dåtidens största dieseldrivna yacht.

Fartyget kötes senare av Woolworth-miljonären Frank W.Hutton, som skänkte fartyget till sin dotter Barbara i present på 18-årsdagen.
Barbara levde ett extravagant liv bland prinsar och filmstjärnor och på 40-talet var hon gift med Cary Grant. Barbara sålde sedan fartyget till engelska flottan för en pund.
 
Efter andra världskriget gjordes en kort sejour i Panama och sedan placerades fartyget i Norge där hon användes som skolskepp. På 50-talet hette hon "Cort Adeler" och användes som passagerarfartyg mellan Stockholm och Åbo.
 
1980 påbörjades en ombyggnation och vid färdigställandet i september 1982 förtöjdes Mälardrottningen i Riddarfjärden vid Gamla Stan där hon finns idag och lämnar bara kajen, vart tredje år för underhåll. Mälardrottningen har ett unikt läge i Stockholm och från Riddarholmskajen är det en underbar utsikt över Riddarfjärden och med Stadshuset, Norr Mälarstrand, Söders Höjder och Mälarens vackra inlopp till Stockholm.
image
image